Hoe word ik wegwijs in de geschiedenis van mijn eigen huis?

Als u in een oud huis in Delft woont, dan bent u vast wel eens nieuwsgierig naar wie er vroegre gewoond heeft en wat er allemaal met het huis gebeurd is. Op deze website is van diverse huizen de geschiedenis  te vinden, maar van veel huizen nog niet. Staat uw huis er (nog) niet tussen, dan kunt u natuurlijk ook een steentje bijdragen. Graag zien wij uw bijdrage tegemoet.
Bij uw onderzoek kunt u gebruik maken van bijgaande handleiding historisch huizenonderzoek in het Archief Delft (pdf) van Kees van der Wiel.

Cursus
Voor wie niet veel ervaring heeft in archiefonderzoek organiseert de werkgroep Achterdegevels jaarlijks (doorgaans in het najaar) een cursus historisch huizenverzoek onder leiding van cursusdocent Kees van der Wiel, gedurende zeven maandagochtenden. Tijdens die cursus krijgt u praktische begeleiding bij het onderzoek naar het huis van uw keuze. De cursus is (voor wie dat wil) tevens een introductie om lid te worden van de werkgroep Achterdegevels.
De kosten van de cursus bedragen € 195. U kunt zich daarvoor alvast aanmelden aan via contact. Zodra een nieuwe cursus begint, krijgt u bericht.

 

Werkgroep AchterdeGevels

Historische stadswandeling in 1600

Adresverwijzinggen in literatuur

Bronnenlijst

Uw eigen huis

Interessante links

 

 

 
www.achterdegevelsvandelft.nl - Facebook: www.facebook.com/AchterdegevelsvanDelft - Twitter: twitter.com/AchterdgvDelft