Hoe word ik wegwijs in de geschiedenis

van mijn eigen huis?

Als u in een oud huis in Delft woont, dan bent u vast wel eens nieuwsgierig naar wie er vroegre gewoond heeft en wat er allemaal met het huis gebeurd is. Op deze website is van diverse huizen de geschiedenis  te vinden, maar van veel huizen nog niet. Staat uw huis er (nog) niet tussen, dan kunt u natuurlijk ook een steentje bijdragen. Graag zien wij uw bijdrage tegemoet.
Bij uw onderzoek kunt u gebruik maken van bijgaande handleiding historisch huizenonderzoek in het Archief Delft (pdf) van Kees van der Wiel.

Cursus historisch huizenonderzoek

Voor wie niet veel ervaring heeft in archiefonderzoek organiseren we jaarlijks een cursus historisch huizenonderzoek. De eerstvolgende cursus is in oktober/november 2019 (exacte data worden later bekend gemaakt).
Op acht achtereenvolgende maandagochtenden kunt u onder deskundige begeleiding aan de slag met het onderzoek naar het huis van uw keuze. Al doende raakt u vertrouwd met alle relevante archiefbronnen - alsmede de vele digitale onderzoeksmogelijkheden die u tegenwoordig thuis kunt benutten.

Mocht u door de cursus de smaak te pakken hebben gekregen dan nodigen we u graag uit om de werkgroep van Achter de gevels van Delft te komen versterken.

  • Data: oktober/november 2019
  • Tijdstip: maandagochtend 10.00-12.30 uur
  • Kosten: € 200,-
  • Locatie: Stadsarchief Delft, Gantel 21, 2635 DP Den Hoorn
  • Cursusdocent: Kees van der Wiel
  • Aanmelden: per e-mail aan kees.vander.wiel@hetnet.nl
Handleiding historisch huizenonderzoek
 
www.achterdegevelsvandelft.nl - Facebook: www.facebook.com/AchterdegevelsvanDelft - Twitter: twitter.com/AchterdgvDelft